loader
/ Tekstil Boloğu

Otel Havlusu Nedir? Otel Havlusu seçerken nelere dikkat edilmelidir?

     Otel havluları genellikle otel, yurt, apart gibi konaklama yerlerinde kullanılan düz beyaz havlulardır. Otel havlusu, Eponj havlu olarak da  geçen havlular üzerinde herhangi bir desen, çizgi ve renk bulundurmazlar. Standart ölçü olarak el havlusu 50x90cm, banyo havlusu 70x140cm,  90x150cm veya 100x150cm, ayak havlusu ise 50x70cm olarak üretilir. Bu ölçüler dışında bazı oteller 30x50cm olan mutfak havlusu diye tabir ettiğimiz havluları da talep etmektedirler. Otel havlularında bu ölçüler Türkiye standartlarında böyle olup, ihracat için üretilen havlularda ise ölçüler farklılık gösterebilmektedir.

Otel havlusu seçerken nelere dikkat edilmelidir ?

   Havlunun üretim aşamasında kullanılan iplikler son derece önem arz etmektedir. Kaliteli iplikle dokunan havlu, daha kaliteli olacaktır ve aynı şekilde kullanım ömrü ucuz iplik kullanılan havlulara göre daha uzun olacaktır. Havlu dokuma, boyama ve konfeksiyon aşamalarından geçtikten sonra son kullanıcıya ulaştığında suyu emiş gücü yüksek, çok sayıda yıkamaya dayanıklı ve en önemlisi sertleşme oranının düşük olması gerekmektedir.

   Bütün bu özelliklere sahip havluya ulaşmak için, dokuma ipliğinin kaliteli seçilmesi ve düşük gramajlı havludan ziyade yüksek gramajlı havlu tercih edilmesi gerekmektedir. Burada düşük gramajlı havlunun tercih edilmesini sağlayan en büyük faktör fiyat faktörüdür. Biz, firma olarak size yüksek gramajlı iyi havlular tavsiye edeceğiz. Her üründe olduğu gibi, iyi ürün yüksek kalite demektir ve tüketiciye daha uzun kullanım süresi sağlar.

Otel Tekstili Fiyat Listesi için tıklayın.

Otel Nevresimi Nasıl Olmalıdır Yazısı için tıklayın.